Köszöntjük a Református Magyar Gyülekezet oldalain!   

 ENGLISH PAGE


Életednek van-e értelme?

Magáról mondja Jézus, "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (János 14:6)

Sokan nem gondolják át igazán hová vezet az út amelyen járnak.  Vagyis nem gondolnak bele, hogy egy év, öt év, tíz év után mi lesz a mai hozzáállásuk és magaviseletüknek

következménye.  Jó vége lesz-e ha az ember csalással, mások elnyomássával vagy talán csak ön-központúsággal igyekszik érvényesülni az életben?


A világtörténelemben láthatjuk, hogy rendszerint amit vett az ember azt aratja is.  Tehát valaki miért is lenne ennek az egyetemes biblia törvénynek a kivétele?


Nagyon egyszerű az egész.  Fel kell adni azt a feltevést, hogy az ember magában megtalálhatja az illető helyes iránt.   Hiszen azért mondja Jézus, hogy Ő az út!  Kizárólagos nyilatkozat.  Ő az akin keresztül van csak valódi előrehaladás, akiben megtalálható az egyéni élet érteleme.  Jézust követni igazságra vezet ami valódi áldást jelent az ember életének.

Aki nem ismeri az utat az bizony elvész.  Aki nem ismeri Jézust mint Megváltót és Úrat az bűnös emberi természete révén 'elvész', lelke örökké elkárhozik. 


Mi is a nyitja ennek?  Hit.  János apostol írja, hogy, "...valaki hiszen ő benne, el ne veszszen, hanem örök élete legyen.

 (János3:15)


Jézusban hinni kell.  Hinni kell, hogy mint bűnös emberek szükségünk van megváltására.  Bűntudatra kell jutni.  Hinni kell, hogy Jézus megszerezte megváltásunkat engesztelő kereszt áldozatával, értünk megfizette bűnnünk zsoldját.  Megváltó Jézust be kell fogadni szivünkbe.


Rövid az élet s nem mindegy az ember hogy éli az életét.  Jézus Krisztus az út, az igazság és az élet.  Semmit nem veszit a Benne hivő, az Őt követő személy.  Aki pedig nem fordul Hozzá, az pedig sose tudja mi jót kaphatott volna.   


Ha szeretne többet tudni, bátran lépjen kapcsolatba velünk!